Dwarslopers Avond | Klaas van Egmond | Hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’?

Het KunstenHuis, Zeist

Let op: in verband met de grote belangstelling voor deze Dwarslopers Avond, is de locatie gewijzigd naar Het KunstenHuis locatie Theater de Egeling, Egelinglaan 2b te Zeist. Klik hier om je route te plannen. 

Klimaatverandering, populisme, handelsconflicten en een wankel financieel bestel. Het achterliggende probleem? We hebben te veel aandacht voor materialistische en individualistische waarden.
Volgens hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond is de huidige situatie vergelijkbaar met ‘A Perfect Storm’ en is het tijd om terug te keren naar het mensbeeld van de Renaissance: de homo universalis als moreel kompas voor de 21e eeuw.

Tijdens deze ‘kick-off’ van het nieuwe seizoen Dwarslopers Avonden zijn jullie welkom om te luisteren naar de passievolle van Egmond, waarin hij vertelt over het door hem ontwikkelde morele kompas in verband met de maatschappelijke gebieden van de duurzaamheid, Europa, migratie en globalisering, de economie en de kunsten.

De volgende Dwarslopers Avonden staan dit seizoen steeds in het teken van één van deze gebieden. Jonge professionals (‘stuurlui’) geven hierbij hun visie op de vraag: hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’?

Een perfecte storm, waarin grote vraagstukken bij elkaar komen, vraagt alles van de bemanning. Bij de wisseling van de wacht wordt gezocht naar nieuwe stuurlieden, dwarslopers met visie die overstag durven te gaan, het zeil naar de wind durven zetten en vastberaden de nieuwe koers vasthouden.

De avond is gratis toegankelijk, meld je wel even aan door op tickets boven aan de pagina te klikken vervolgens kom je op de Vrije Hogeschool website waar onderaan het formulier staat.

Programma

19.00 uur – Inloop met koffie en thee
19.30 uur – Inleiding door studenten van het Liberal Arts Tussenjaar
19.35 uur – Lezing Klaas van Egmond: hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’?
20.15 uur – Pauze
20.30 uur – Navigeren in de politiek, duurzaamheid, globalisatie & migratie, economie en de kunsten. We gaan zelf aan de slag met deze thema’s en maken een woordweb waar we vervolgens met Klaas van Egmond over in gesprek gaan. Tijdens de volgende Dwarslopers Avonden gaan ‘de stuurlui’ aan de slag met het woordweb dat we vanavond maken!
21.15 uur – Stel je vragen / Afsluiting
21.30 uur – Einde

 


Agenda