Dwarslopers Avond | Volkert Engelsman (Eosta) | Economie

Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist

Hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond trapte begin november een nieuw seizoen Dwarslopers Avonden af, waarin we samen met verschillende ‘Rebellen en Dwarslopers’ onderzoeken hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’Op 14 maart 2020 vindt het Dwarslopers Festival | Rebellen en Dwarslopers plaats.

Tijdens de vierde Dwarslopersavond van de reeks zullen we deze vraag, ‘hoe te navigeren in A Perfect Storm’, benaderen vanuit een economisch perspectief. Dit doen we met Volkert Engelsman, directeur van Eosta, het grootste import en distributiebedrijf van biologische groenten en fruit in Europa. Met zijn inzet voor een eerlijk productieproces voor mens en milieu, stond hij in 2017 op nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw.

Eosta is een van de eerste bedrijven ter wereld dat True-cost prijzen van producten hanteert, wat betekent dat ook de impact op sociaal en natuurlijk kapitaal worden doorberekend in de prijs van een product. Dit maakt Volkert tot een Dwarsloper in de economische wereld, omdat hij niet gedreven wordt door economische winst, maar door winst in termen van waterkwaliteit, vruchtbaarheid van de bodem, minder Co2 uitstoot en het inkomen en welzijn van de boeren.

Programma (o.v.b.)
19:30 -20:00 Inleiding: Wat betekent dwarslopen in de economie in de 21e eeuw?
20:00-20:15 Hoe loopt Volkert dwars?
20:15-20:30 Pauze
20:30-21:00 Debat: dwarslopen in de economie
21:00 -21:30 Nagesprek met Volkert Engelsman

Dwarslopers Avonden
Eigenlijk weten we het allemaal allang: We leven in een wereld van complexiteit in al zijn facetten: Klimaatverandering, migratiestromen, populisme, politieke fragmentatie, snelheid en intensiteit. De roep om jonge mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen in een samenleving die er heel anders uitziet dan die van de twintigste eeuw wordt steeds meer merkbaar. Met de Dwarslopers Avonden met lezing en debat spelen we hierop in en werken we toe naar het Dwarslopers Festival.

Dit Dwarslopers evenement is een productie van de Vrije Hogeschool, Idea RegioCultuurCentrum en het Kunstenhuys. Dwarslopers van het Liberal Arts Tussenjaar organiseren de avond en verzorgen het programma en de PR. Lees meer over dwarslopers en bezoek de Dwarslopers website.

Deze avond is gratis toegankelijk, meld je wel even aan via het formulier onderaan deze pagina


Agenda

09
augustus
2020
23:59

Verhalenwedstrijd Idea en Literair Zeist

Dit jaar organiseren Dwarslopers-partners Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist  voor de zesde keer de LiteratuurPrijs Zeist, in samenwerking met Vereniging Taalpodium. Dit jaar wordt een open verhalenwedstrijd uitgeschreven in het boekenweekthema Rebellen en Dwarsdenkers. De sluitingsdatum voor inzenden is 10 augustus. Thema Het thema is zoals genoemd ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ en sluit daarmee aan … Lees verder

22
augustus
2020
11:00

Open Dag Liberal Arts Tussenjaar | augustus

Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist

Open Dag | Liberal Arts Tussenjaar Weet je niet wat je wilt gaan studeren? Of vind je juist heel veel dingen interessant en kun je geen keuze maken? Ben je uitgeloot of met een studie gestopt? Heb je je diploma op zak of ga je het komende studiejaar in een aantal vakken examen doen (VAVO/Staatsexamen) … Lees verder

16
september
2020
19:15

Informatieavond Heroriëntatietrimester

Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist

Gestopt met je studie? Twijfels over je (loop)baan? Wat nu? Het Heroriëntatietrimester van de Vrije Hogeschool biedt je een pas op de plaats, veel inzicht in jezelf, houvast en een nieuwe koers! En ook nog een leuke, inspirerende tijd, in een kleine groep met mensen die net als jij investeren in hun toekomst. Het Heroriëntatietrimester … Lees verder