Dwarslopers Avond | Volkert Engelsman (Eosta) | Economie

Vrije Hogeschool, 2e Dorpsstraat 56, Zeist

Hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond trapte begin november een nieuw seizoen Dwarslopers Avonden af, waarin we samen met verschillende ‘Rebellen en Dwarslopers’ onderzoeken hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’Op 14 maart 2020 vindt het Dwarslopers Festival | Rebellen en Dwarslopers plaats.

Tijdens de vierde Dwarslopersavond van de reeks zullen we deze vraag, ‘hoe te navigeren in A Perfect Storm’, benaderen vanuit een economisch perspectief. Dit doen we met Volkert Engelsman, directeur van Eosta, het grootste import en distributiebedrijf van biologische groenten en fruit in Europa. Met zijn inzet voor een eerlijk productieproces voor mens en milieu, stond hij in 2017 op nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw.

Eosta is een van de eerste bedrijven ter wereld dat True-cost prijzen van producten hanteert, wat betekent dat ook de impact op sociaal en natuurlijk kapitaal worden doorberekend in de prijs van een product. Dit maakt Volkert tot een Dwarsloper in de economische wereld, omdat hij niet gedreven wordt door economische winst, maar door winst in termen van waterkwaliteit, vruchtbaarheid van de bodem, minder Co2 uitstoot en het inkomen en welzijn van de boeren.

Programma (o.v.b.)
19:30 -20:00 Inleiding: Wat betekent dwarslopen in de economie in de 21e eeuw?
20:00-20:15 Hoe loopt Volkert dwars?
20:15-20:30 Pauze
20:30-21:00 Debat: dwarslopen in de economie
21:00 -21:30 Nagesprek met Volkert Engelsman

Dwarslopers Avonden
Eigenlijk weten we het allemaal allang: We leven in een wereld van complexiteit in al zijn facetten: Klimaatverandering, migratiestromen, populisme, politieke fragmentatie, snelheid en intensiteit. De roep om jonge mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen in een samenleving die er heel anders uitziet dan die van de twintigste eeuw wordt steeds meer merkbaar. Met de Dwarslopers Avonden met lezing en debat spelen we hierop in en werken we toe naar het Dwarslopers Festival.

Dit Dwarslopers evenement is een productie van de Vrije Hogeschool, Idea RegioCultuurCentrum en het Kunstenhuys. Dwarslopers van het Liberal Arts Tussenjaar organiseren de avond en verzorgen het programma en de PR. Lees meer over dwarslopers en bezoek de Dwarslopers website.

Deze avond is gratis toegankelijk, meld je wel even aan via het formulier onderaan deze pagina


Agenda