Dwarslopers Avond | Bert Barten | Hoe navigeer je als kunstenaar in a perfect storm?

2e Dorpsstraat 56, 3701 AB, Zeist

Rebellen en Dwarslopers: hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’

Hoogleraar duurzaamheid Klaas van Egmond trapte begin november een nieuw seizoen Dwarslopers Avonden af waarin we samen met verschillende ‘Rebellen en Dwarslopers’ onderzoeken hoe te navigeren in ‘A Perfect Storm’. Op 14 maart 2020 vindt het Dwarslopers Festival plaats (save the date!).

Dwarsloper en kunstenaar Bert Barten combineert kunst en wetenschap om de wereld te verbeteren. Met Talking Trees kon je hem bewonderen op het Dwarslopers Festival 2019. Hij geeft bomen letterlijk een stem door sensoren aan te sluiten op bomen en zo het ritme van de sapstromen te registreren. Niet het ego van de artiest maar de natuur bepaalt zo het ritme van de muziek. Hiermee gebruikt Bert Barten de inzichten uit kunst en wetenschap om zijn publiek bewust te maken van de intelligentie van de natuur. Een zo noodzakelijk iets in een tijd waar de natuur vaak als ding wordt gezien en gebruikt. Een ding dat voor menselijke behoeftes gecontroleerd en gemanipuleerd kan worden.

Bert Barten gaat 5 miljoen bomen planten en zo verschillende Talking Trees bossen realiseren. Hij is dus een Dwarsloper pur sang en vanavond vragen we hem alles over zijn droom. Ook jij kunt bijdragen aan dit bos!

Programma (o.v.b.)
19:30 -20:00 Inleiding: hoe te navigeren in a perfect storm als kunstenaar?
20:00-20:15 Talking Trees muziek
20:15-20:30 Pauze
20:30-21:00 Debat: de rol van de kunstenaar in deze tijd?
21:00 -21:15  Nagesprek met Bert Barten
21:15 – 21:30 Hoe kun jij bijdragen aan het Talking Trees bos?

De avond is gratis toegankelijk, meld je wel even aan via de Vrije Hogeschool website waar onderaan de pagina het aanmeldformulier staat.


Agenda