Catching Cultures Orchestra Festival – 7e editie (met JIP & jij dwarslopers)

TivoliVredenburg, Utrecht

Tijdens de Culturele Zondag op 3 juni zal JIP & jij een optreden geven samen met Catching Cultures Orchestra, in TivoliVredenburg. Er klinkt muziek uit het Midden Oosten, gearrangeerd voor solisten, koor en orkest.

Culturele zondag
Na het succes van vorig jaar staat Utrecht Centraal natuurlijk weer op het programma. Utrecht verandert op 3 juni in één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad. Een programmering buiten de gebaande podia, verwachtingen en met verrassende combinaties.

Catching Cultures Orchestra
Catching Cultures Orchestra brengt vluchtelingen die in Nederland muziek willen maken samen met andere muzikanten. Muziek is een krachtig middel om mensen te verbinden en om integratie in de samenleving te bevorderen. Het orkest bestaat uit een amateur-orkest en kleinere ensembles met professionals. Het repertoire wordt door artistiek leider Hermine Schneider speciaal gearrangeerd voor het orkest.

JIP & jij
JIP & jij is een sociaal project. Het Utrechtse koor wil zich verbinden met diverse doelgroepen in de samenleving. De concerten vinden dan ook plaats in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en de dialoog bevorderd. Zo gaat het JIP & jij écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

Toegang: gratis
Meer informatie volgt. 


Agenda