Shortread

Wie zijn wij? Onze generatie en stereotypen, onze authenticiteit en ontwikkeling

Kauwgom kauwend, met iets te luide muziek in de oren, staand op een straathoek, een sigaret in de ene hand, een touchscreen in de andere. Bij voorkeur lichtgeraakt en rondlopend met een chagrijnige blik. Zo beschrijft een oudere generatie de onze. Met onze generatie bedoelen we iedereen die tussen pakweg 1995 en 2005 geboren is. Sociologen en trendwatchers proberen ons te peilen. Gehinderd door enig gevoel van consistentie in hun bevindingen noemen ze ons eerst ‘de generatie Einstein’, vervolgens ‘grenzeloos’ en dan weer ‘knip-en-plak generatie’. Kortom: wat wil onze generatie? Zijn we Yolo of diepzinnig? Geniaal of een beetje dom? We willen dit op Dwarslopers aan de orde stellen hoe we daar zelf over denken. Hoe voelen wij het leven, van binnenuit? Wat ervaren we? We willen onze ervaring benoemen en karakteriseren met beelden van anderen. We willen het generatiedebat in perspectief plaatsen. Zodat jullie in staat zijn om je eigen beeld te vormen. We hebben getracht onszelf te identificeren en een tijdsbeeld te schetsen. Je hebt hier ons tijdsbeeld op je scherm. Lees het ademloos. Want zo hebben we het geschreven. Zet het af tegen je eigen ervaringen en speel daaroverheen, met ons.

 

 

 

Beeld © Sander Heezen

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen