Video

St. Nirolar | Ik lach, Dus Ik Ben

Ik lach, dus ik ben
een onbekende stem
niemand die ik ken.

Ik lach en ontken
dat ik eenzaam ben
en daar nooit aan wen.

(Tekst selectie uit ‘Ik lach, Dus Ik Ben’ van St. Nirolar).

‘Ik Lach, Dus Ik Ben’ werd opgenomen en uitgebracht in 2015, naar aanleiding van de uitspraak ‘cogito ergo sum’ (‘ik denk, dus ik ben’) van Descartes. Het thema van het nummer is de oneindige tegenstrijdigheid van een goede vriendschap, die zich tot een beklemmende keten kan opdringen aan de mens maar naast weerzin toch ook gevoelens van weemoed en binding oproept. ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’; hoe groot de wil ook is ware zelfverrijking uit een vriendschap te halen, uiteindelijk blijken we allen profiteurs en opportunisten die niet alleen te bang zijn om los te laten, maar daar ook geen enkele baat bij hebben.

In aanloop naar het Dwarslopers Festival delen we graag dit nummer van St. Nirolar. Je hoort de band spelen tijdens het Dwarslopers Festival Utrecht.

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen