Audio

Interview Reyer en Edith Ploeg: De Dwarsloper

Haarlems Studenten Koor Woord op Zondag Dwarslopers Festival Reyer Ploeg Edith Ploeg

Interview Woord op Zondag, door Elianne Meijer

Zaterdag 9 juni vindt het Dwarslopers Festival in Haarlem plaats, een initiatief van het Haarlems Studenten Koor ter gelegenheid van hun tienjarig jubileum. Dirigent Reyer Ploeg en zijn vrouw Edith zijn bevlogen pleitbezorgers van meer aandacht voor kunst en cultuur, te beginnen met het onderwijs. Maar wat is dat nou, een dwarsloper? Reyer en Edith Ploeg vertellen.

Woord op Zondag is een programma van ongeveer 15 minuten waarin iemand die echt wat te vertellen heeft de kans krijgt dat te doen. Niet door-de-weeks, maar zondags. Aandachtig, grondig, intiem, en in het licht van de traditie. De maker van dit programma is sinds januari 2016 Elianne Meijer, die het stokje overnam van Tom de Haan, stadsdominee van Haarlem en workshopleider op het festival.

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen