Video

Correspondent in de brandhaard van Europa (2)

Correspondent in de brandhaard van Europa
De slag in Midden-Europa

Tijdens de dagen in Boedapest heb ik mijzelf ondergedompeld in de politiek van Hongarije. Met premier Viktor Orbán aan het roer heeft het populisme op dit moment ruimschoots de macht. In de vlog hieronder geef ik uitleg over een verbazingwekkende ontdekking die ik heb gedaan, waarbij deze leider centraal staat.

Meer weten over de situatie in Hongarije? Kijk deze aflevering van VPRO Tegenlicht.

Correspondent in de brandhaard van Europa’ is een onderzoeksreis van studenten en docenten van de Vrije Hogeschool. Een reis vol onderzoek, wandelen door prachtige natuur en cultuur, schrijven, gesprekken rond een kampvuur en geschiedenis.
Samen reizen de studenten drie weken door Hongarije, de brandhaard van Europa, om het verhaal te ontdekken achter de opkomst van de huidige semi-autoritaire regering. De studenten schrijven als correspondent verhalen voor het Dwarslopers platform. Het doel is de verhalen van Hongaren zelf te horen. Hoe kan het dat Viktor Orban aan de macht is gekomen? Wat zijn de verwachtingen en verlangens van de bevolking? Welke hoop hebben zij voor de toekomst? En welk verleden draagt de bevolking met zich mee?
De studenten wandelen in de eerste week van Boedapest naar het kleine Dorpje Perócsény, waar maar zo’n vierhonderd mensen wonen. Na een week veldonderzoek keren ze terug naar Boedapest voor uitwisseling met Hongaarse jongeren. Tenslotte reist de groep naar Praag, waar ze zich zullen verenigen met de andere studenten van de Vrije Hogeschool

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen