Lotte Vlek
Humans of Europe

Robert – Waarom je Poolse mannen niet ziet huilen

23 mei 2019

Waarom je Poolse mannen niet ziet huilen. Het was een zonnige dag. Ik liep rond in het park in Krakau, een van de fijne stukjes groen die rust boden aan alle mensen die het toeristische centrum even zat waren. Het park zat vol met mensen. De een teruggetrokken in zijn telefoon, de ander boos voor … Lees verder

Schuman
Humans of Europe

Schuman – Wine can be very healing

23 mei 2019

Schuman heb ik mogen ontmoeten via Miha Pogačnik, de violist. Schuman bood ons wijn aan. Een hele krat met 6 flessen. Hij schonk een glas voor me in. Ik nam een slok van de wijn, al mijn smaakpapillen genoten er van. “It’s all 100% made by nature. The bee has it’s own role just like … Lees verder

Humans of Europe

Miha Pogačnik

17 mei 2019

Er zijn een aantal figuren die op deze aarde rondlopen die enkel te beschrijven zijn als wonderlijk. Wiens indruk je bijblijft voor een erg lange tijd en wiens uitstraling en woorden alleen al beter je aandacht vast weten te pakken dan welk reclamebord dan ook. Voor mij is Miha Pogačnik zo iemand. Als je hem … Lees verder

Humans of Europe

Janko Rožič – The same fight

16 mei 2019

In een café in Ljubljana zit ik met architect, humanist en activist Janko Rožič rond de tafel. Hij leidde mij vandaag rond in Hostel Celica, een oude gevangenis die hij in de jaren ‘90 tot een kunsthostel verbouwde. Teacher of the future Onze eerste ontmoeting was in 2016, eigenlijk zeer toevallig. Het was op de smalle … Lees verder

Humans of Europe

Travel Experience | Magisch Midden-Europa

4 mei 2019

Al het hele jaar kijken ik en mijn medestudenten uit naar de Travel Experience; de reis van een maand die we allemaal nu, aan bijna het eind van ons jaar hier, zullen gaan maken door Midden-Europa. Deze reis is opeens toch super dichtbij gekomen, ik ben al de laatste spulletjes in mijn backpack aan het … Lees verder

Humans of Europe

Reisgenoten

3 mei 2019

Vanaf het begin van het Tussenjaar noemen we elkaar onze reisgenoten. Op onze eerste Vrije Hogeschooldag kregen we allemaal het welbekende zwarte notitieboekje en zochten we tussen de plantenbakken en aan de trapleuningen naar kleine, witte briefjes alsof het Pasen was. Bij ieder briefje zaten minstens drie ‘reisgenoten’ koortsachtig op de eerste pagina van dat … Lees verder