Eva Smulders

Ik wil de wereld beter proberen te begrijpen. Ik wil weten wie wij zijn, als samenleving. Het proberen te verklaren van gebeurtenissen. Hoe een publiek figuur als Donald Trump een carrière switch kan maken naar een politiek leider? Hoe Taylor Swift ervoor kan zorgen dat duizenden mensen zich gaan registreren om te stemmen? Hoe kan het zijn dat duizenden mensen uit hun thuisland moeten vluchten? Waarom Kylie Jenner de jongste selfmade miljardair kan zijn? Hoe we het belang van traditie verhouden tegenover nieuwe waardes?

Wie bepaalt er de cultuur in onze samenleving? Ligt het in de handen van de media, in Hollywood, bij de politiek of toch bij de mensen zelf. Belangrijker nog wat is onze cultuur? Wie zijn wij?

 


Verhalen

Shortread

Jean-Paul Sartre in het ‘nature-nurture’ debat

22 november 2018

In 1946 publiceerde Jean-Paul Sartre een van zijn hoofdwerken: Het existentialisme is een humanisme. Het werk van de Franse existentialist is befaamd voor zijn omstreden uitspraken over de vrije wil van de mens. Het debat over de vrije wil is sterk verwikkeld in de discussie omtrent de herkomst van de eigenschappen van de mens, het nature-nurture debat. … Lees verder