Op het Dwarslopers Festival 2019 (16 maart) komen opnieuw honderden dwarslopers samen, vanuit verschillende organisaties. Ze stellen zich de vraag: Waar verloren we het geloof aan de wereld en hoe vinden we het terug? Wat voor toekomst zien we voor ogen als we in die toekomst kunnen geloven? Studenten, docenten en alumni van de Vrije Hogeschool, zangers van het VU Kamerkoor en wetenschappers, politici, kunstenaars en sociaal ondernemers uit het hele land gaan in gesprek over de toekomst, onder de drie deelthema’s identiteit, de binnenkant van ecologie en post-human. Lezing en debat wordt afgewisseld met muziek, tentoonstelling, theater, poëzie, dans en workshops.

In dit project geven we een podium aan veelal jonge kunstenaars, wetenschappers en sociaal ondernemers en verbeelden we samen de toekomst. De toekomst is overal, maar blijft altijd net buiten ons bereik. Hoe bespreek je zoiets ongrijpbaars, over iets wat niet bestaat?

Met de Dwarslopers beweging en het Dwarslopers Festival 2019 geven we een positieve impuls aan het opnieuw leren verbeelden én creëren van de toekomst; het in de praktijk brengen van nieuwe idealen.  

De zoektocht naar identiteit en toekomst blijft ongrijpbaar. Om deze zoektocht ook daadwerkelijk zichtbaar te maken en te delen creëert Dwarslopers een platform (www.dwarslopers.nl). Hier wordt deze zoektocht op een eigentijdse en kunstzinnige wijze onderzocht en met elkaar gedeeld. Op dit platform verschijnen voortdurend portretten van individuen die zich bezighouden met deze zoektocht. Iedere week worden diverse bijdragen gepubliceerd; dit loopt van essays, proza, poëzie naar video’s en podcasts. Op dit platform vormen de gepubliceerde verhalen een nieuw, eigentijds en kunstzinnig gesprek.

Mag ik meedoen? Iedereen mag meedoen: de enige voorwaarde om Dwarsloper te worden is dat je actief deelneemt en initiatief neemt voor uitwisseling en activiteiten. Heb je ideeën of vragen? Schroom dan niet een bericht achter te laten. We leren je graag kennen! Mailen mag ook, naar info@dwarslopers.nl.

Meedoen? Nieuwsbrief Richtlijnen