De naam Dwarslopers suggereert zowel stilstand als beweging. Dwars doet denken aan tegen de stroom in gaan (dwarsliggen, dwarsdenken), terwijl lopen benadrukt dat er beweging nodig is om te ontwikkelen. Dit Dwarslopers platform brengt verhalen, beelden, video’s en kunst samen van jongeren uit heel Nederland. Verhalen over identiteit, over verbinden met de ander, over grote en kleine dilemma’s en over dromen en idealen voor de toekomst.

Zoektocht naar identiteit
In de periode van 1 maart t/m 16 juni 2018 zoeken ruim 180 Dwarslopers elkaar op in de zoektocht naar identiteit en betekenis. Over deze zoektocht verschijnen dagelijks nieuwe Verhalen op dit platform. De zoektocht eindigt met het Dwarslopers Festival Haarlem op 9 juni en het Dwarslopers Festival Utrecht op 16 juni 2018.

Mag ik meedoen?
Iedereen mag meedoen: de enige voorwaarde om Dwarsloper te worden is dat je actief deelneemt en initiatief neemt voor uitwisseling en activiteiten. Heb je ideeën of vragen? Schroom dan niet een bericht achter te laten. We leren je graag kennen! Mailen mag ook, naar info@dwarslopers.nl.

Algemeen e-mailadres
info@dwarslopers.nl

Perszaken
Margriet Schuring | margriet@dwarslopers.nl

Productie
Ruben Timmer | ruben@kamerkoorjip.nl


Dwarslopers is een initiatief van Kamerkoor JIP, de Vrije Hogeschool, JIP & jij en het Haarlems Studenten Koor

               

De Dwarslopers Festivals zijn tot stand gekomen met de steun van:

Fonds voor Cultuurparticipatie | Gemeente Utrecht | Iona Stichting | Stichting Elise Mathilde Fonds | Stichting Utrecht Wereldmuziek | Fentener van Vlissingen Fonds | VSBfonds

        

   
  

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.